Marieke Pallada
John van Hal

John van Hal

Natuurlijk is het hartstikke leuk om reacties te ontvangen. De positieve reacties voeden mijn motivatie en de minder leuke zijn lessen. Uiteraard is een mening over een boek altijd persoonlijk.

John van Hal

John van Hal was één van de eerste mensen van wie ik hoorde dat hij mijn boek had gelezen. Hij heeft me gesteund bij mijn crowdfunding en ontving het boek tijdens mijn allereerste beurs Fantasy Fest in Rijswijk, oktober 2022. Hieronder vind je zijn verslag.

John van Hal

Nog even een verlaat verslag van Marieke Pallada. Steen der schaduwen. Het 1e deel uit een serie. Ik vind het altijd spannend om boeken te lezen van schrijvers die debuteren.Wat is hun schrijfstijl. Is het echt wat naar je smaak. Enzovoorts.

Ik was gelukkig al nieuwsgierig geraakt bij de crowdfunding van haar boek. Maar waar gaat het verhaal over? 3 personages zijn met elkaar verbonden door het lot dan wel traditie. 2 beschermers van de troon en Myra de troonopvolgster. Het drietal is op de vlucht nadat hun rijk overrompeld is door een kwade hertog. Door een klein “foutje” verliezen ze hun geheugen en gaan er jaren voorbij. Na vele jaren voorbij zijn gegaan krijgt Myra haar geheugen terug. Haar 2 vrienden proberen haar te beschermen en haar rijk weer terug te krijgen. Als dat nog niet alles is , is er een kwade magiër ontsnapt die haar oude rijk wil overmeesteren en ontvoert Myra. Daarnaast heb je nog een artefact genaamd steen der schaduwen wat niet in handen mag vallen van het duister. Kortom genoeg verhaallijnen dan wel gebeurtenissen waardoor het verhaal levendig blijft.

Ik vond dit boek aantrekkelijk op meerdere punten. De personages waren kleurrijk en levendig neergezet. Het intro met de 3 werd mooi vormgegeven. De interacties van personages onderling waren ook vlot en mooi helder neergezet.

Wel zou het handig geweest zijn omdat er zoveel gebeurd dat je een personagelijst achterin hebt om op terug te vallen. Ook al vallen het aantal personages mee in vergelijking met andere verhalen.

Er ligt een mooi duister laagje over het verhaal. Het is niet een fantasyverhaal waarbij je een happy ending moet verwachten. Af en toe is het een beetje intens. Maar ben zelf wel wat gewend. Je moet wel goed je aandacht bij het verhaal houden want er gebeurt best veel. Maar de gebeurtenissen zelf zijn goed beschreven.

Het was voor mij een zeer geslaagd boek.?